VISLANKA: Rekonštrukcia cesty vyšla PSK na štyri milióny Sk

10.07.2008 Stará Ľubovňa

Vislanka/Prešov 10. júla (TASR) – Viac ako štyri milióny Sk (132. 776 eur) si vyžiadala oprava úseku cesty III. triedy medzi obcami Vislanka a Ďurková v okrese Stará Ľubovňa, ktorú dnes odovzdali do užívania obyvateľom ...
\"Táto cesta bola v katastrofálnom stave a preto sme museli urgentne zabezpečiť jej rekonštrukciu aj vzhľadom na to, že sa do jej opravy neinvestovalo už 28 rokov. V rámci prác sme uskutočnili zosilnenie povrchu vozovky, úpravu profilu a pokládku živičného koberca v dĺžke 1,1 kilometra. Na tomto úseku je potrebné ešte dokončiť ďalších 700 metrov komunikácie smerom k štátnej ceste I. triedy, \" uviedol pri odovzdávaní stavby riaditeľ Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja (PSK) Vladimír Kozák.
Na rekonštrukciu cesty použil PSK milión Sk (33.194 eur) z úverových zdrojov Európskej investičnej banky (EIB) a tri milióny Sk (99.582 eur) vyčlenil zo svojho rezervného fondu.
Podľa hovorkyne PSK Veroniky Fitzekovej prebral samosprávny kraj v roku 2004 do svojej správy celkove 2480 km ciest II. a III. triedy. Počas tohto obdobia realizovali opravy a výstavbu nových ciest v celkovom objeme 1,3 miliardy Sk (43,15 milióna eur). Na poslednom zasadnutí regionálneho parlamentu schválili poslanci na modernizáciu cestnej siete 210 miliónov Sk (6,97 milióna eur) zo zdrojov EIB v rámci 47 investičných akcií.
 

Vyberte región